Nieuwspagina overzicht

 • Diensten gesloten op 1 mei

  1 mei is een sluitingsdag voor lokaal bestuur Mortsel.
 • Slechtvalken

  Feest bij de slechtvalken in Mortsel op 5 mei! Sinds gisteren tellen we weer vier gezonde kuikens uit het ei, live te volgen via webcam.
 • Infotentoonstelling stadhuis, Welzijnscampus en toekomstige woonzone Sint-Benedictussraat

  Op woensdag 2 mei organiseren we een grote infotentoonstelling. Lokaal bestuur Mortsel maakt zich immers klaar voor de toekomst.
 • Waar wordt er gewerkt in Mortsel?

  Waar wordt er gewerkt in Mortsel? Volg het hier op de voet.
 • Nieuwe dropzone voor 'slimme deelfietsen' Cloudbike

  Stad Antwerpen heeft reeds een systeem van slimme deelfietsen. Deze cloudbike-fietsen worden geopend met een smartphone-applicatie. Je kan ze ophalen en terug afzetten binnen vooraf bepaalde dropzones. Stad Mortsel stapt nu mee in dat project. In een eerste testfase zullen er 30 deelfietsen geplaatst worden in 3 dropzones in Mortsel. Ze kunnen door de deelnemers vrij gebruikt worden, maar zijn vooral handig om op en af naar stad Antwerpen te rijden. Zo zal Cloudbike het eerste dergelijk deelfietssysteem in de Zuidrand van Antwerpen worden, een goed alternatief voor het Velosysteem!
 • Oproep kandidaat-uitbaters zomerbar in shelter FORT 4 - (2019-2021)

  Sinds 2000 is FORT 4 eigendom van stad Mortsel. Het bestuur liet ondertussen al heel wat ingrepen uitvoeren om het park niet alleen open, maar vooral ook aangenaam te maken voor het publiek. De shelter moeten we nauwelijks nog voorstellen. Meer dan ooit vinden mensen hun weg naar het groene fort. Lokaal bestuur Mortsel gaat voor de zomerbar van de shelter nu op zoek naar kandidaat-horeca uitbaters voor de periode 2019-2021.
 • Bescherm uw woning: raadpleeg een diefstalpreventieadviseur!

  Wist u dat er in België elk uur acht inbraken gebeuren? Doe een beroep op een diefstalpreventieadviseur (DPA) van onze politiezone.
 • Heb jij een brief ontvangen voor de SILC Enquête 2018?

  Tussen maart en september zullen er in onze stad bij enkele huishoudens enquêtes afgenomen worden door Statbel, het Belgische statistiekbureau. Hierin zal er gepeild worden naar de inkomens en levensomstandigheden. De inhoud van de vragen gaan over de levensstandaard, woonomstandigheden, (beroeps)activiteiten, gezondheid, sociale contacten, enz. De antwoorden zullen zo als basisinformatie dienen voor het sociaal beleid in België.
 • Groepsaankoop dakisolatie

  Wist je dat tot 30% van de warmte in je woning gewoon verdwijnt via een slecht of niet-geïsoleerd dak? Een degelijke dakisolatie is zonder twijfel de beste en meest rendabele investering om je energieverbruik te verminderen en dus flink te besparen op je energiefactuur. Je wooncomfort is beter en je zorgt voor minder uitstoot van CO2 en minder vervuiling. Toch hebben veel woningen een slecht of niet-geïsoleerd dak. Daarom wil de stad haar inwoners stimuleren om hun dak beter te isoleren via een groepsaankoop in samenwerking met IGEAN.
 • Lokaal bestuur Mortsel werkt volledig cashvrij!

  Vanaf 1 januari 2018 kan je alleen nog maar met je bankkaart betalen aan al onze balies.

Uitgelicht