Nieuwspagina overzicht

 • Politiebesluit gouverneur: waterbesparende maatregelen provincie Antwerpen

  Dinsdag 24 juli 2018 heeft de Vlaamse Droogtecommissie voor alle Vlaamse provincies de code “oranje” afgekondigd. Ten gevolge daarvan neemt de gouverneur maatregelen.
 • Werken districtenroute (fietsroute) Vosstraat

  De stad Antwerpen, de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) en de districten Deurne, Berchem en Borgerhout werken de districtenroute af langsheen de Vosstraat. Deze fietsroute loopt tussen de Ring en de Krijgsbaan (R11) en is de grotere broer van het Ringfietspad. De werken starten op 6 augustus 2018 en duren 4 maanden.
 • Kippen in de tuin? Hou het Newcastle virus uit jouw kippenhok!

  Sinds april 2018 zijn er besmettingen van de ziekte van Newcastle vastgesteld bij hobbypluimvee. Als pluimveehouder kan je maatregelen nemen om je kippen te beschermen.
 • Verkiezingen 2018

  Op 14 oktober 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Wanneer mag je stemmen?
 • Nieuwe dropzone voor 'slimme deelfietsen' Cloudbike

  Stad Antwerpen heeft reeds een systeem van slimme deelfietsen. Deze cloudbike-fietsen worden geopend met een smartphone-applicatie. Je kan ze ophalen en terug afzetten binnen vooraf bepaalde dropzones. Stad Mortsel stapt nu mee in dat project. In een eerste testfase zullen er 30 deelfietsen geplaatst worden in 3 dropzones in Mortsel. Ze kunnen door de deelnemers vrij gebruikt worden, maar zijn vooral handig om op en af naar stad Antwerpen te rijden. Zo zal Cloudbike het eerste dergelijk deelfietssysteem in de Zuidrand van Antwerpen worden, een goed alternatief voor het Velosysteem!
 • Groepsaankoop dakisolatie

  Wist je dat tot 30% van de warmte in je woning gewoon verdwijnt via een slecht of niet-geïsoleerd dak? Een degelijke dakisolatie is zonder twijfel de beste en meest rendabele investering om je energieverbruik te verminderen en dus flink te besparen op je energiefactuur. Je wooncomfort is beter en je zorgt voor minder uitstoot van CO2 en minder vervuiling. Toch hebben veel woningen een slecht of niet-geïsoleerd dak. Daarom wil de stad haar inwoners stimuleren om hun dak beter te isoleren via een groepsaankoop in samenwerking met IGEAN.
 • Lokaal bestuur Mortsel werkt volledig cashvrij!

  Vanaf 1 januari 2018 kan je alleen nog maar met je bankkaart betalen aan al onze balies.

Uitgelicht