Nieuwspagina overzicht

 • Vacature coördinator Stadsonthaal

  Wij zoeken een gemotiveerde collega op een sleutelfunctie in onze organisatie!
 • Nieuwe uitbaters voor de zomerbar zijn gekend

  De vakantie is nog maar net voorbij maar in Mortsel kijken we al graag vooruit naar de zomer van 2019. Dan opent de zomerbar in de shelter van FORT 4 opnieuw de deuren, op dezelfde unieke locatie. Mét nieuwe uitbaters. Na een selectieprocedure van een klein half jaar zijn die nu gekend: Bonega bvba neemt vanaf de paasvakantie 2019 de uitbating over. Bonega? Dat zijn Aagje, Werner en David. Zij hebben tonnen ervaring in de horeca. Zo zetten ze al jaren hun schouders onder Bocadero, de gekende zomerbar in Antwerpen.
 • Aanleg fietsostrade F11 Antwerpen-Lier

  Provincie Antwerpen voert momenteel de aanleg van de fietsostrade F11 Antwerpen-Lier naast de spoorlijn uit.
 • Stadsonthaal opent zondag 23 september de deuren voor registratie orgaandonatie

  Dinsdag 18 september gaat er een nieuw VTM-programma van start, ‘MAKE BELGIUM GREAT AGAIN’. Met hun eerste aflevering willen ze orgaandonatie in de kijker zetten én de stap om je te registreren als donor vergemakkelijken. Op het einde van hun uitzending volgde een oproep om je te registreren als orgaandonor. Dankzij de steun van verschillende steden en gemeenten kan dit uitzonderlijk ook op een zondag, namelijk nu zondag 23 september. Ook Mortsel springt op de kar.
 • De IGEAN energielening aan 2%, nog tot eind 2018

  De Vlaamse Energielening, waarmee iedereen energiebesparende werken aan zijn woning laten uitvoeren, wordt al vele jaren door IGEAN verstrekt. Dit gebeurt in samenwerking met de gemeente en het OCMW in alle 29 gemeenten van het IGEAN-werkingsgebied. Tot 31 december 2018 komt nog iedereen in aanmerking voor een energielening. Vanaf 1 januari 2019 wordt dit echter beperkt.
 • Publieke inspraak plan-MER Programmatische Aanpak Stikstof

  De Programmatische Aanpak Stikstof (het PAS-programma) heeft als algemeen doel bij te dragen tot de realisatie van de instandhoudingsdoelstellingen van de Speciale Beschermingszones in Vlaanderen, door een (verdere) daling te realiseren van de stikstofdepositie in de Speciale Beschermingszones.
 • Nieuwe dropzone voor 'slimme deelfietsen' Cloudbike

  Stad Antwerpen heeft reeds een systeem van slimme deelfietsen. Deze cloudbike-fietsen worden geopend met een smartphone-applicatie. Je kan ze ophalen en terug afzetten binnen vooraf bepaalde dropzones. Stad Mortsel stapt nu mee in dat project. In een eerste testfase zullen er 30 deelfietsen geplaatst worden in 3 dropzones in Mortsel. Ze kunnen door de deelnemers vrij gebruikt worden, maar zijn vooral handig om op en af naar stad Antwerpen te rijden. Zo zal Cloudbike het eerste dergelijk deelfietssysteem in de Zuidrand van Antwerpen worden, een goed alternatief voor het Velosysteem!
 • Groepsaankoop dakisolatie

  Wist je dat tot 30% van de warmte in je woning gewoon verdwijnt via een slecht of niet-geïsoleerd dak? Een degelijke dakisolatie is zonder twijfel de beste en meest rendabele investering om je energieverbruik te verminderen en dus flink te besparen op je energiefactuur. Je wooncomfort is beter en je zorgt voor minder uitstoot van CO2 en minder vervuiling. Toch hebben veel woningen een slecht of niet-geïsoleerd dak. Daarom wil de stad haar inwoners stimuleren om hun dak beter te isoleren via een groepsaankoop in samenwerking met IGEAN.
 • Lokaal bestuur Mortsel werkt volledig cashvrij!

  Vanaf 1 januari 2018 kan je alleen nog maar met je bankkaart betalen aan al onze balies.

Uitgelicht