Aanleg fietsostrade F11 Antwerpen-Lier

Provincie Antwerpen voert momenteel de aanleg van de fietsostrade F11 Antwerpen-Lier naast de spoorlijn uit.

Update 25 april 2019

Fietsbrug t.h.v. wijk Savelkoul verbindt Mortsel met Boechout

De werken aan de fietsostrade F11 Antwerpen-Lier zijn in september 2018 van start gegaan. De werken, die een jaar in beslag nemen, omvatten de aanleg van een fietspad van 3,5 km en de bouw van een fietsbrug over de sporen op de grens tussen Mortsel en Boechout. De nieuwe fietsbrug ter hoogte van Hof Savelkoul in Mortsel wordt een cruciale schakel tussen de Luchthavenlei en het centrum van Boechout. De laatste week van april maakt de aannemer het terrein klaar voor de plaatsing van de kranen, die op zaterdag 4 mei de brug zullen plaatsen. In de nacht van 1 op 2 mei komt de brug aan. Op de aanrijroute geldt een parkeerverbod. Omwonenden krijgen hiervoor een brief in de bus. Zaterdagvoormiddag 4 mei wordt de brug effectief over het spoor geplaatst. De constructie van maar liefst 30 meter lang en 5 meter breed wordt met een grote kraan op zijn plek geplaatst.

Het is aan te raden om de werfzone te vermijden tijdens deze werken.

sav

***

Sinds 3 september 2018 zijn deze werken gestart.


Daardoor kunnen fietsers geen gebruik meer maken van de veldweggetjes langsheen het Sportlandschap. Deze omleiding (volg de link) werd door de provincie op drie punten aangegeven. Meer info? Voor meer informatie over de fietsostrades, surf naar www.antwerpenfietsprovincie.be of contacteer Steunpunt Fiets op de dienst Mobiliteit van de provincie Antwerpen (e-mail fietsen@provincieantwerpen.be, tel. 03 240 66 25).

***

Nieuwsbericht 5 juni 2018

Zoals je misschien al weet, plant de provincie Antwerpen de aanleg van de fietsostrade F11 Antwerpen-Lier naast de spoorlijn. Binnenkort starten de werken voor de aanleg van het traject tussen de Vosstraat in Deurne tot aan de Oude Steenweg in Boechout. Met dit traject maakt de provincie Antwerpen een eerste verbinding met de bestaande fietsostrade richting Lier. Benieuwd hoe al die werken zullen verlopen? Kom dan zeker naar de infotentoonstelling op maandag 18 juni 2018. We lichten toe wanneer de werken starten, hoe die precies verlopen, of er een omleiding zal gelden,… Je krijgt niet alleen heel concrete informatie, je krijgt ook de kans om vragen te stellen.

Datum: maandag 18 juni 2018 tussen 18.00 en 21.00 uur;
Locatie:
zaal De Wolschaerder, Liersesteenweg 314 - 2640 Mortsel;
Agenda:
doorlopende infotentoonstelling met mogelijkheid om vragen te stellen.

De fietsostrades vormen de ruggengraat van het provinciale netwerk dat is uitgetekend voor functioneel fietsverkeer (gebruik van de fiets in woon-werk-, woon-school- en woon-winkelverkeer). Ze brengen de fietser, zowel op korte als op lange afstanden, zo snel mogelijk naar zijn bestemming. De andere routes van het netwerk zorgen dan weer voor vlotte aansluitingen naar lokale bestemmingen zoals bedrijvencentra, scholen en stadscentra.

Meer info? Voor meer informatie over de fietsostrades, surf naar www.antwerpenfietsprovincie.be of contacteer Steunpunt Fiets op de dienst Mobiliteit van de provincie Antwerpen (e-mail fietsen@provincieantwerpen.be, tel. 03 240 66 25).

 

Uitgelicht