Heb jij een brief ontvangen voor de SILC Enquête 2018?

Tussen maart en september zullen er in onze stad bij enkele huishoudens enquêtes afgenomen worden door Statbel, het Belgische statistiekbureau. Hierin zal er gepeild worden naar de inkomens en levensomstandigheden. De inhoud van de vragen gaan over de levensstandaard, woonomstandigheden, (beroeps)activiteiten, gezondheid, sociale contacten, enz. De antwoorden zullen zo als basisinformatie dienen voor het sociaal beleid in België.

Het betreft de enquête naar de inkomens en levensomstandigheden (EU-SILC) die op basis van een Europese Verordening door alle nationale statistische instellingen van de Europese Gemeenschap wordt georganiseerd.

Deze enquête geeft jaarlijks een unieke inkijk in de financiële situatie en levensomstandigheden van de Belgische gezinnen. De resultaten dienen als input voor diverse beleidsinstrumenten, waaronder het Nationaal Hervormingsprogramma en de armoedebarometer.

Heb jij een brief ontvangen?

De betrokken huishoudens worden per brief op de hoogte gebracht dat een enquêteur bij hen zal langskomen. Een enquêteur (voorzien van een legitimatiekaart) zal de interviews met behulp van een draagbare PC afnemen. De deelname aan dit onderzoek is vrijblijvend.

Wil je graag meer weten over dit onderzoek? Klik dan hier.

Uitgelicht