Herinrichting Krijgsbaan (R11): werken tussen Heirbaan en Fortstraat starten begin volgende week

Start fase 2.

Op maandag 12 augustus startten het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Mortsel met de herinrichtingswerken op de Krijgsbaan (R11) in Mortsel. De werken zijn opgedeeld in 4 fases en duren ongeveer 9 maanden. Op de Krijgsbaan geldt er tijdens de volledige duur van de werken enkelrichtingsverkeer naar Borsbeek en is er geen verkeer mogelijk richting Wilrijk.

Start fase 2: heraanleg Krijgsbaan tussen Heirbaan en Fortstraat tot eind december

Aanstaande maandag 26 augustus legt de aannemer de laatste hand aan het kruispunt van de Krijgsbaan met de Heirbaan. De riolering werd er vernieuwd en de rijweg heraangelegd. Dinsdagochtend 27 augustus gaat het kruispunt open en is de Heirbaan opnieuw bereikbaar vanaf de Krijgsbaan.

Aansluitend gaan de werkzaamheden verder op de Krijgsbaan tussen de Heirbaan en de Fortstraat (fase 2). Ook in deze zone komt er een nieuwe riolering en wegopbouw. De werken worden in twee delen uitgevoerd. Eerst werkt de aannemer aan de noordkant (rijrichting Wilrijk) en na een 2-tal maanden verschuiven de werken naar de zuidkant (rijrichting Borsbeek).

R11-1

Doorgaand verkeer van Borsbeek naar Wilrijk via E313 en R1

Sinds het begin van de werken geldt er eenrichtingsverkeer op de Krijgsbaan tussen de Eggestraat en de Heirbaan. Enkel het verkeer richting Borsbeek kan via de Krijgsbaan de werken voorbijrijden. Verkeer richting Wilrijk volgt een omleiding via de E313 en de Antwerpse Ring (R1). Deze verkeerssituatie blijft van toepassing tijdens de volledige duur van de werken.

Voetgangers en fietsers kunnen de werken op de Krijgsbaan steeds in twee richtingen passeren via een afgeschermde doorgang langs de werkzone of via het fietspad aan de overkant van de straat.

R11-2

Plaatselijk verkeer Mortsel

Bewoners, bedrijven en hun klanten bereiken hun bestemming op de Krijgsbaan enkel via Wilrijk en moeten verplicht wegrijden richting Borsbeek. Sinds dinsdagochtend 27 augustus is het kruispunt met de Heirbaan wel terug open. Komende van Borsbeek kan lokaal verkeer opnieuw via de Heirbaan en de Drabstraat richting Mortsel-centrum. Komende van Mortsel is linksaf afslaan naar de Heirbaan niet toegelaten. Met de openstelling van het kruispunt worden ook alle bushaltes van De Lijn (lijn 140/141) opnieuw bediend. Het recyclagepark in de Drabstraat blijft te allen tijde bereikbaar via de Liersesteenweg.

De gemeentelijke werken in de Fortstraat zijn inmiddels achter de rug en de Fortstraat is sinds vorige week opnieuw open in beide richtingen. Herinner u bovendien dat de rijrichting in de Grotenhof sinds kort werd omgedraaid. Bewoners rijden naar hun woning via het Stadsplein en rijden weg naar de Krijgsbaan.

R11-3
 

Meer info

De meest actuele info over de werken aan de Krijgsbaan is steeds terug te vinden via www.wegenenverkeer.be/mortsel. Geïnteresseerden kunnen zich via de site ook abonneren op een digitale nieuwsbrief van AWV over de werken.

Wegen en Verkeer Antwerpen heeft voor dit project een bereikbaarheidsadviseur aangesteld. Bewoners en ondernemers uit de omgeving kunnen met vragen, bezorgdheden of suggesties over de werf steeds mailen naar bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be of bellen op 0468 03 53 84.

 


Meer nieuws

Uitgelicht