Mortsel neemt extra COVID-maatregelen

Wat dat precies betekent, lees je hier.

Aanvullend op de beslissingen die de Nationale Veiligheidsraad en de provinciale crisiscel aankondigden, heeft lokaal bestuur Mortsel beslist de volgende maatregelen te nemen vanaf dinsdag 28 juli 2020.

  • In Mortsel geldt een algemene verplichting om steeds een mondmasker op zak te hebben.

Het dragen van een mondmasker is verplicht in de winkels, bij verplaatsingen in horecazaken, in openbare gebouwen en op alle drukke plaatsen. Dat betekent dat je bijvoorbeeld al zeker een mondmasker draagt aan het stadsonthaal en het onthaal Meerminnecampus, bij de dienst burgerzaken en de sociale dienst, in de bibliotheek, bij het betreden van zwembad Den Bessem (excl. het zwemmen zelf) en tijdens je wekelijks bezoek aan de markt. Ook op de plaatsen waar ouders kinderen afzetten en ophalen ter hoogte van de opvang ‘Zomerbubbels’ van Mortsel.

In de volgende straten en locaties geldt een algemene mondmaskerplicht:

  • Mechelsesteenweg van Gemeenteplein tot Prins Leopoldlei – Statielei – Gemeenteplein – Stadsplein volledig – Grotenhof ter hoogte van Stadsplein – Floralaan ter hoogte van Stadsplein – Sint-Benedictusstraat ter hoogte van Stadsplein en van Jacob Van Artveldestraat tot kerk – Edegemsestraat van Antwerpsestraat tot ’t Parkske – Antwerpsestraat – Pieter Reypenslei – Eggestraat van Antwerpsestraat tot Lindenlei – Heilig Kruisstraat van Antwerpsestraat tot kerk. In deze straten moeten inwoners te allen tijde een mondmasker dragen, tenzij men neerzit om iets te eten of te drinken.

Daarnaast start Mortsel een campagne om risicovol consumptiegedrag aan te kaarten. Dit betekent het delen van recipiënten of hulpmiddelen voor het nuttigen van consumptiegoederen, zoals drank of tabak. Het coronavirus COVID-19 verspreidt zich zeer snel door middel van speeksel. Als een recipiënt zoals een fles of blikje van mond tot mond gaat, is er een groot risico dat het virus wordt overgedragen. De politie in Mortsel kan en zal vanaf 28 juli 2020 hiertegen optreden.

EXTRA


Meer nieuws

Uitgelicht