Mortsel versiert stadsonthaal voor pleegzorg

Tijdens de week van de Pleegzorg zet Mortsel pleegzorg extra in de kijker.

Tijdens de week van de Pleegzorg, van 13 tot 22 november, zet lokaal bestuur Mortsel pleegzorg extra in de kijker aan het stadsonthaal. Daarmee wil het bestuur helpen om nieuwe pleeggezinnen te vinden.

Als Pleegzorggemeente wil Mortsel samen met Pleegzorg Provincie Antwerpen op zoek gaan naar pleeggezinnen die een warme thuis willen bieden aan kwetsbare kinderen, jongeren of volwassenen die het nodig hebben. Om die zoektocht te ondersteunen krijgt het gemeentehuis van 13 tot 22 november een kleine make-over. Enkele leuke posters, stickers en vlaggenlijnen van pleegzorg zullen het gemeentehuis opvrolijken. Met de actie willen we inwoners op een laagdrempelige manier laten nadenken over het pleegouderschap.

Zelf pleeggezin of gastgezin worden?

Of je nu holebi of hetero bent, getrouwd, single of een nieuw samengesteld gezin, een fulltime of parttime job. Iedereen met een hart voor kwetsbare kinderen of volwassenen en respect voor ouders die het moeilijk hebben, kan zich opgeven als kandidaat-pleeggezin of gastgezin. Je volgt een voorbereidingstraject en gaat op zoek naar de vorm van pleegzorg die het beste past bij jouw gezin.

Heb jij zin gekregen in pleegzorg?

Heb jij ook nog een plekje vrij? Surf dan snel naar www.pleegzorgprovincieantwerpen.be of volg een digitale infoavond.


Meer nieuws

Uitgelicht