Radio op locatie brengt buurt samen in Koeisteerthofdreef

Blokbusters bracht op woensdag 15 september radio en tv, live vanuit de Koeisteerthofdreef in Mortsel.

Het werd een uitzending vol verzoeknummers en ‘de groetjes doen’, maar Blokbusters gaf ook gehoor aan wat er leeft bij de mensen. Noden en zorgen uit de buurt kwamen aan bod. En die buurt zat op de eerste rij want wie wou kon alles volgen vanuit de tuin achter het appartementsgebouw in de Koeisteerthofdreef 37.

Niet alleen Blokbusters luisterde naar de noden van de buurt, die werden ook opgepikt door het bestuur. De medewerkers van welzijnsregie waren eerder al actief in de buurt en serveerden er hartverwarmende soep tijdens Taske Soep, een initiatief in de coronaperiode waarbij mensen vanop veilige afstand een praatje konden maken. Tijdens Taske Soep werd duidelijk dat de buurt nood had aan een plek om elkaar buiten te ontmoeten, een plek waar ze samen konden zijn om een babbeltje te slaan. Blokbusters was een mooie gelegenheid om de buurt die plek te geven. Lokaal bestuur Mortsel plaatste er een picknickbank die ruimte creëert voor ontmoeting.

Want we weten allemaal dat een babbeltje oplucht, je kleine successen maar ook je zorgen delen met anderen doet deugd. Het maakt ons veerkrachtig. Iets waar lokaal bestuur Mortsel bij stil wil staan in aanloop naar de 10-daagse van de geestelijke gezondheid. Die loopt van 1 tot 10 oktober en staat in het teken van banken als ontmoetingsplekken.

Blokbusters, geïnspireerd op Radio Gaga, was in Mortsel trouwens niet aan zijn proefstuk toe. Afgelopen zomer trokken ze naar meer dan 30 buurten in heel Vlaanderen. De aflevering van gisteren kon je volgen via FM105.1 of 106.5 of online via www.radiozuidrand.be.

Uitgelicht