Rode Kruis afdelingen Mortsel en Edegem-Kontich bundelen de krachten: fusie tot afdeling Rand

Sinds 1 januari 2021 zijn de Rode Kruis afdelingen Mortsel en Edegem-Kontich gefusioneerd tot de afdeling Rand.

De hulpdiensten van de twee afdelingen werkten al vijf jaar nauw samen, de fusie was dus een verdere logische stap. De inwoners van Mortsel, Edegem, Kontich en Waarloos mogen nog steeds rekenen op dezelfde dienstverlening op vlak van hulpdienst, bloedcollectes, zorgbibliotheek, uitleendienst, vorming en zoveel meer.

De hoofdzetel zal gevestigd zijn in het lokaal van Mortsel (Heirbaan 51). Kevin Bodart neemt de fakkel over van François Van Roosendael (Mortsel) en Patrick Verheyen (Edegem-Kontich) en wordt de nieuwe voorzitter van de afdeling Rand.

De gefusioneerde afdeling is nu één groot team met gepassioneerde vrijwilligers. Het logo en de naam zal wijzigen, maar de inwoners zullen de medewerkers nog steeds kunnen herkennen aan de bekende rood-gele werkpakken en aan de ondersteuning die ze bieden.

Door de coronapandemie worden er geen events georganiseerd, maar dit houdt Rode Kruis niet tegen om op andere vlakken te helpen. Zo verdeelt men i.s.m. de afdelingen Hove-Lint, Boom-Rumst en Merksem PBM-pakketten (Persoonlijke beschermingsmiddelen) aan zorgverleners en werden ook de bloedcollectes in Kontich en Mortsel opgestart.

Rode Kruis zoeken steeds nieuwe vrijwilligers. Wees welkom! Meer info via mail: info@rand.rodekruis.be.
 


Meer nieuws

Uitgelicht