Slechts 4 leerlingen Parkschool lager in Mortsel testten bijkomend positief na 2e testing

update vrijdag 7 mei 2021

vrijdag 7 mei 2021

Slechts 4 leerlingen Parkschool lager in Mortsel testten bijkomend positief na 2e testing

Na overleg met de medische experten van ELZ ZORA, het CLB en de directie, besliste de gemeentelijke noodplanningscel woensdag 28 april om de Mortselse Parkschool lager te sluiten vanaf donderdag 29 april. Alle kinderen van Parkschool lager gingen onmiddellijk in quarantaine en werden op donderdag 29 april getest op school. In totaal bleken er vorige week 36 leerlingen en 2 leerkrachten uit de Parkschool lager besmet met het coronavirus.

Kinderen die positief hadden getest, gingen thuis in isolatie en hun gezinsleden gingen in quarantaine en kregen een test. Kinderen die vorige week negatief testten bleven in quarantaine, en werden op woensdag 5 mei opnieuw getest.

De resultaten van deze tweede testing zijn ondertussen ook binnen. Bij deze tweede test waren er slechts 4 leerlingen positief, en geen enkele leerkracht. Dat brengt het totaal aantal leerlingen van de lagere school dat positief testte op 40 en het totaal aantal leerkrachten op 2.

Dat bewijst nogmaals dat we er goed aan deden om zo snel te handelen en dat de beslissing om de Parkschool lager te sluiten de juiste was. Hopelijk hebben we zo veel bijkomende besmettingen kunnen voorkomen.

De lagere school heropent op maandag 10 mei. Iedereen is dan terug welkom op school, behalve kinderen die nog in isolatie of quarantaine zitten.

***

vrijdag 30 april 2021

36 leerlingen en 2 leerkrachten Parkschool lager in Mortsel testten positief

Na overleg met de medische experten van ELZ ZORA, het CLB en de directie, besliste de gemeentelijke noodplanningscel woensdag 28 april om de Mortselse Parkschool lager te sluiten vanaf donderdag 29 april. Op dat moment waren er al 6 leerlingen uit verschillende klassen die positief hadden getest op het coronavirus.

Alle kinderen van Parkschool lager gingen onmiddellijk in quarantaine en werden op donderdag 29 april getest op school. In totaal ging het om 400 kinderen. Ondertussen zijn alle testresultaten binnen. In totaal zijn er 36 leerlingen en 2 leerkrachten uit de Parkschool lager besmet met het coronavirus. Dat bewijst nogmaals dat we er goed aan deden om zo snel te handelen. Hopelijk hebben we er op die manier voor kunnen zorgen dat het virus zich niet nog meer kon verspreiden.

Kinderen die positief hebben getest, moeten thuis in isolatie. Ook hun gezinsleden moeten nu in quarantaine en een test ondergaan. Kinderen die negatief testten blijven in quarantaine, tot ook de uitslag van hun tweede test negatief is. Hun gezinsleden moeten niet in quarantaine. Zij worden uiteraard wel gevraagd om voorzichtig en waakzaam te zijn, bij de minste symptomen thuis te blijven en indien nodig zich te laten testen.

Op woensdag 5 mei volgt er een tweede testing. De lagere school heropent op maandag 10 mei, nadat alle leerlingen een tweede keer getest zijn.

***

woensdag 28 april 2021

Alle kinderen van Parkschool lager gaan in quarantaine en worden morgen, donderdag 29 april, in de namiddag getest op school. In totaal gaat het om 400 kinderen. De school heropent op maandag 10 mei, nadat alle leerlingen een tweede keer getest zijn.

Kleuters die een oudere broer of zus in Parkschool lager hebben, blijven donderdag 29 en vrijdag 30 april ook thuis. Als de testresultaten van de oudere broer of zus gekend zijn, dan mogen die kleuters vanaf maandag 3 mei terug naar school, weliswaar in het geval van een negatief testresultaat. De kleuters zelf worden niet getest. Kleuters die geen oudere broer of zus hebben in Parkschool lager, mogen donderdag 29 en vrijdag 30 april gewoon naar school komen. Parkschool lager en Parkschool kleuter functioneren apart van elkaar, met respect voor de bubbels. Er is bovendien geen enkele positief geteste kleuter. Van de 270 kleuters, zijn er zo’n 100 met een oudere broer of zus in Parkschool lager.

Ouders hoeven niet in quarantaine te gaan. Zij worden uiteraard gevraagd om voorzichtig en waakzaam te zijn, bij de minste symptomen thuis te blijven en indien nodig zich te laten testen.

Uitgelicht