Test- en triagecentrum Zuidoostrand Antwerpen breidt uit

Vanaf maandag 26 oktober wordt de testcapaciteit uitgebreid.

Goed nieuws voor het test- en triagecentrum (TTC) op de campus van het Sint-Jozefziekenhuis in Mortsel. Vanaf maandag 26 oktober wordt de testcapaciteit uitgebreid én de administratie vereenvoudigd dankzij een handige softwaretool. Deze versterking van het test- en triagecentrum is het resultaat van de verschillende partners die hiervoor de handen in mekaar hebben geslagen: de gemeentebesturen van de Zuidoostrand Antwerpen, de huisartsenkring, de Eerstelijnszone ZORA, Altrio thuisverpleging en GZA Ziekenhuizen. Het test- en triagecentrum is er voor inwoners van Boechout, Borsbeek, Lint, Hove, Edegem, Kontich en Mortsel en is vlot bereikbaar voor alle gemeenten binnen de huisartsenkring.

Test- en triagecentrum Zuidoostrand Antwerpen concreet:

  • De testcapaciteit wordt gevoelig opgedreven naar een maximum van 190 testen per dag. Dit maximum kan mogelijks nog verhoogd worden rekening houdend met de maximale capaciteit van het labo van GZA zodat resultaat binnen de 24 uur na staalafname, één van de sterke punten van het TTC, behouden blijft.
  • Het test- en triagecentrum zal gebruikmaken van de administratieve tool die Golazo ontwierp voor de testdorpen van Antwerpen, Gent en Brussel. De investeringskost van Golazo wordt gedragen door de huisartsenkring. Per geteste inwoner die via deze tool naar het TTC komt, leggen de lokale besturen 1 euro bij.
  • Inwoners kunnen zelf een afspraak vastleggen via https://testcovid.be/. Aangezien tot 15 november patiënten zonder symptomen of reizigers uit code rood niet meer getest worden, is voorlopig eerst een doorverwijzing van de huisarts nodig om een afspraak te kunnen maken.
  • Ook wie een test nodig heeft in het kader van een internationale reis, kan een afspraak maken in het test- en triagecentrum. Hiervoor moet je niet langs je huisarts. Het is aan de reiziger om zich goed te informeren (www.diplomatie.belgium.be). De test kost 46,81€ en wordt niet terugbetaald door het RIZIV.
  • De nieuwe ingang bevindt zich aan de Molenstraat in Mortsel en er is parking voorzien voor wie zich moet laten testen.

Meer nieuws

Uitgelicht