Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

Lokaal bestuur Mortsel juicht dit initiatief toe en verspreidt deze boodschap graag verder. Geen alcohol in februari 2019, doe je mee?

Het was de vorige jaren een overdonderend succes: voor elke editie schreven zich meer dan 100.000 mensen in voor Tournée Minérale. Voor De DrugLijn en de Stichting tegen Kanker, de organisatoren van de campagne, was de conclusie duidelijk. Dit doen we in 2019 opnieuw! ‘Tournée Minérale’ roept alle Belgen op om in februari, voor het eerst of opnieuw, 28 dagen ‘nee’ te zeggen tegen alcohol.

Alcoholvrije dranken
Eerst en vooral willen we benadrukken dat je bij de Mortselse horeca een groot aanbod van niet-alcoholische dranken vindt. Ga gerust op ontdekking!

Alcohol: geen onschuldig product
Een glas wijn bij het eten, een pint na het sporten, voor velen maakt het deel uit van de routine. Toch zijn er heel wat risico’s verbonden aan alcohol, en niet alleen voor de problematische gebruikers. Alcohol heeft invloed op bijna alle organen in het lichaam en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen. Van de relatief onschuldige kater tot heel wat ernstigere gezondheidsklachten, zoals slaapproblemen, hartklachten, leveraandoeningen en kanker. Daarnaast kan alcohol voor heel wat moeilijkheden zorgen in het verkeer, op het werk, in relaties, …

Op je gezondheid
Met Tournée Minérale krijgt je lichaam de tijd om te recupereren van je gebruikelijke alcoholconsumptie. En daar zijn voordelen aan verbonden: sommige mensen slapen beter, anderen hebben meer energie, je werkt ermee aan een gezonder gewicht, … Veel deelnemers voelen zich gewoon beter in hun vel. Dat zijn geen loze woorden. Na de eerste editie deed UGent een bevraging bij de deelnemers. 9 op de 10 antwoordde dat ze één van de vermelde voordelen aan den lijve ondervonden hadden. Door de actie sta je ook even stil bij je alcoholgewoontes. Dat doet je beseffen hoe snel je anders een glas drinkt zonder erbij na te denken. Onderzoek heeft uitgewezen dat deelnemers zelfs maanden later nog steeds minder drinken dan voorheen. Redenen genoeg dus om mee te doen.

Organiseer je eigen Tournée Minérale-evenement
Februari wordt opnieuw de alcoholvrije maand. Een goed moment om te bekomen van de overdadige eindejaarsperiode. Maar begrijp ons niet verkeerd: meedoen wil niet zeggen dat je een saaie vier weken tegemoet gaat. Op zoek naar een leuke, alcoholvrije activiteit? Of wil je net zelf, met je sportclub, je horecazaak of je bedrijf een evenement organiseren in het kader van Tournée Minérale? Surf dan naar de kalender op onze website en zet het erbij. Hoe meer Tournée Minérale-activiteiten, hoe liever!

Ga dus de uitdaging aan en drink in februari 2019 geen alcohol. Je zal zien dat je je ook zonder perfect kan amuseren. Meer info en inschrijven kan via www.tourneeminerale.be.

Downloads:
- flyer;
- affiche.

Uitgelicht