Troostteksten voor familie van overleden bewoners WZC Mortsel gebundeld in boek

Afscheid nemen hoort bij het leven, zeker in een woonzorgcentrum. Gelukkig kon het Meerminnehof het coronavirus vrij goed onder controle houden. Toch werd er zoals ieder jaar ook tijdens dit bijzondere jaar meermaals afscheid genomen van bewoners. Dat gebeurde steeds met de beste zorgen. Elke familie kon aanwezig zijn bij dat afscheid. Om in dit opmerkelijk jaar toch iets extra rond het afscheid te kunnen doen, kregen familieleden de kans om een troosttekst te laten schrijven. Het resultaat is zo mooi dat beslist werd om de teksten te bundelen in een boek.

Hanneke Paauwe, theatermaker en auteur, ging in gesprek met mensen die het afgelopen jaar een familielid verloren in het Meerminnehof, of dat nu corona gerelateerd was of niet. Ze schreef op basis van die gesprekken een persoonlijke troosttekst voor de familie.

Illustrator Ingrid Godon zocht enkele van haar prachtige tekeningen uit om de persoonlijke verhalen te verbeelden.

Het resultaat zijn 11 verhalen die niemand onberoerd laten. Ze tonen de liefde en het leven. De troostteksten zijn in de eerste plaats bedoeld voor de families. Maar ook voor de medewerkers van het Meerminnehof zullen de teksten herkenbaar zijn en een inkijk geven in het leven van de bewoners van wie ze afscheid namen.

Families die meewerkten aan het project krijgen een exemplaar van de gebundelde troostteksten. Als herinnering aan hun overleden familielid, maar ook om troost te vinden in het lezen van de andere verhalen.

Wie benieuwd is naar het resultaat, kan binnenkort een exemplaar uitlenen in de bibliotheek van Mortsel. Je vindt het onder de naam ‘Verdriet is niets anders dan vloeibare liefde’, auteur Hanneke Paauwe, illustrator Ingrid Godon.


Meer nieuws

Uitgelicht