Dementie

De kans dat je in je leven dementie krijgt is 1 op 5. Bijna iedereen kent wel iemand die een of andere vorm van dementie heeft, van dichtbij of ver weg. Of het nu Alzheimer is of een andere vorm van dementie, de ziekte zet heel je leven en dat van anderen rondom je op zijn kop.

Bij iedereen verloopt de ziekte anders, maar wat zeker is, is dat het zowel voor de persoon met dementie als voor de omgeving zeer moeilijk is het hoofd boven water te houden.

Daarom zet Mortsel, onder de noemer ‘Omdat dementie te belangrijk is om zomaar te vergeten’ sterk in op dementie. De verschillende woonzorgcentra in Mortsel, GZA Sint Jozef, SEL AMBERES en lokaal bestuur Mortsel werken elke maand een aanbod uit.

Maandelijks bieden we een activiteit aan rond dementie. In het aanbod vind je ontspanning, informatie, workshops,… elke maand een andere insteek, steeds rond dementie. Je vindt de volgende activiteit via www.mortsel.be/evenementen.

Zo is er bijvoorbeeld het contactkoor van woonzorgcentrum Meerminnehof. Maandelijks komen we samen met het gemengde koor (personen met en zonder dementie), om samen te zingen.

Daarnaast kan je bij vragen rond dementie, moeilijkheden rond de zorg voor iemand met dementie of als je gewoon je verhaal kwijt wil, terecht bij zorgintake. Meer informatie? Neem contact op met ons via tel. 03 443 94 00.

Uitgelicht