Dementie

21 september is Wereld Alzheimer Dag. Op die dag besteden we extra aandacht aan dementie. Dementie alarmeert overheden en beleidsbepalers, want de wereld vergrijst.

De kans dat je in je leven dementie krijgt is 1 op 5. Bijna iedereen kent wel iemand die een of andere vorm van dementie heeft, van dichtbij of ver weg. Of het nu Alzheimer is of een andere vorm van dementie, de ziekte zet heel je leven en dat van anderen rondom je op zijn kop.

Bij iedereen verloopt de ziekte anders, maar wat zeker is, is dat het zowel voor de persoon met dementie als voor de omgeving zeer moeilijk is het hoofd boven water te houden.

Daarom zet Mortsel, onder de noemer ‘Omdat dementie te belangrijk is om zomaar te vergeten’ sterk in op dementie. De verschillende woonzorgcentra in Mortsel, GZA Sint Jozef, SEL AMBERES en lokaal bestuur Mortsel werken elke maand een aanbod uit.

Maandelijks bieden we een activiteit aan rond dementie. In het aanbod vind je ontspanning, informatie, workshops,… elke maand een andere insteek, steeds rond dementie.

Daarnaast komt het contactkoor van woonzorgcentrum Meerminnehof maandelijks samen om met het gemengde koor (personen met en zonder dementie), samen te zingen.

Heb je nog vragen, wil je andere mantelzorgers van personen met dementie ontmoeten, moet je jouw verhaal eens kwijt kunnen? Dan is er zorgintake waar je terecht kan. Je kan deze bereiken via 03 443 94 00.

Uitgelicht