Stad Mortsel vecht voor tram 7

Vervoersmaatschappij De Lijn heeft plannen om tramlijn 7 af te schaffen. Stad Mortsel verzet zich hevig tegen dit idee en wil deze historische tramlijn behouden. Het openbaar vervoer in onze regio moet verbeterd worden in plaats van dat het aanbod en de capaciteit verlaagd wordt.

Het nieuwe ontwerp Vervoerplan van De Lijn was een koude douche voor stad Mortsel. De Lijn spreekt hierin over de afschaffing van tramlijn 7 en het terugschroeven van het aanbod en de capaciteit van het openbaar vervoer. Dat is een idee dat voor ons absoluut onaanvaardbaar is. Tram 7 is de oudste tramlijn in Antwerpen en sinds haar ontstaan onlosmakelijk verbonden met Mortsel. Tram 7 is belangrijk voor ons verleden en in een drukke stad als Mortsel nog belangrijker voor onze toekomst. Het schrappen van Tram 7 is een verschraling van het aanbod en de capaciteit van het openbaar vervoer in de zuidrand rond Antwerpen. Tram 15 én Tram 7 zijn succeslijnen. Er is eerder te weinig dan te veel plaats op beiden. Het idee om één van deze lijnen te schrappen is ontoelaatbaar.

Stad Mortsel maakt zich sterk dat De Lijn net de omgekeerde beweging zou moeten maken. Willen we een vlottere doorstroming in onze stad creëren, dan moeten we werk maken van de modal shift. Dat wil zeggen meer verplaatsingen te voet, per fiets, met deelsystemen én met openbaar vervoer. Want dat openbaar vervoer is net een cruciale schakel om onze inwoners een ander alternatief dan de wagen aan te bieden. Dat wil zeggen twee tramlijnen in plaats van één. Méér bussen in plaats van minder. Vlotte en toegankelijke overstapmogelijkheden voor iedereen. En een tramlijn 7 die in plaats van afgeschaft te worden, doorgetrokken wordt tot in Kontich.

Stad Mortsel is vragende partij voor een ambitieus en aantrekkelijk openbaar vervoer, mét tram 7. We hebben in het verleden steeds aangetoond om daar onze schouders onder te willen  zetten. We vragen De Lijn hetzelfde te doen.
 


Meer nieuws

Uitgelicht