PhotoVoice-reeks, elke foto vertelt een verhaal.

07 februari 2019 van 20:00 tot 22:00
PhotoVoice is een methodiek om mensen aan het woord te laten door middel van fotografie. Gedurende enkele sessies komt een groep mensen samen rond een centraal thema. Ze maken daarbij zelf foto’s die in beeld brengen wat betekenisvol is, of waar ze bezorgd over zijn, of wat hen kracht en energie geeft. Deze foto’s bieden een inkijk in hun eigen leefwereld. In groep worden de foto’s aan elkaar getoond en kunnen ervaringen, gevoelens en gedachten met elkaar uitgewisseld worden. Samen maken ze een selectie om in de vorm van een expo hun verhaal aan de buitenwereld te laten zien. Het is een pilootproject voor onze kring waarin we verbinding en openheid willen creëren tussen zowel personen met een psychische kwetsbaarheid als familieleden als hulpverleners. We streven ernaar om iedere partij van de gespreksdriehoek (triade) aan bod te laten komen binnen deze sessies. Maak samen met Tom Vansteenkiste (psycholoog) en Anneke Schreurs (creatief therapeute) kennis met de beeldrijke wereld van PhotoVoice.

7 februari sessie 1: storytelling met foto’s.
Deze sessie richt zich op hoe foto’s een manier van communicatie zijn om verhalen te vertellen. We vertrekken vanuit de thema’s psychische kwetsbaarheid en herstel, en hoe dit vanuit een familieperspectief benaderd kan worden.

21 februari sessie 2: een blik op veerkracht.
We bouwen verder op sessie 1 en hanteren een krachtgerichte invalshoek. We gaan op zoek naar energiegevers en verbindingsfactoren. Als insteek gebruiken we eigen fotomateriaal.

14 maart sessie 3: in beeld gebracht.
Een exploratie van de binnen- en buitenwereld die we met onze foto’s tot uitdrukking brengen. We werken verder met de eigen foto’s uit sessie 2 en eventueel nieuw fotomateriaal uit de tussenliggende weken. We ronden af met een selectie van beelden waarmee we als groep naar buiten willen treden.

Bij inschrijving is deelname aan alle 3 sessies verplicht. Opgelet, er zijn maximum 12 plaatsen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer?
donderdag 7 februari 2019 van 20:00 tot 22:00
Waar?
Vzw De Link Beschut Wonen
Antwerpsestraat 179
2640 Mortsel
Organisatie
Similes
Prijs
€ 3.0
Contact
similes.mortsel.boechout@gmail.com
https://nl.similes.be/activiteiten/photovoice-elke-foto-vertelt-een-verhaal-1
Google maps


Meer evenementen

Uitgelicht