omegaPROJECT OMEGA


In samenwerking met een metaalbewerkingschool (BSO of TSO) zou ik een artistiek project willen opzetten dat leerlingen (3de- of 4de- jaars studenten, of ouder) stimuleert mee te denken over de zin en mogelijkheden van hun vak aan de hand van een ontwerp en metalen prototype dat ik gemaakt heb, en zodoende een wat bredere kijk geeft op de toepassing van hun stiel/ambacht, eventueel uit te breiden naar een uitwisseling met een buitenlandse technische school.
Het thema van project ‘Omega’ is misschien religieus/filosofisch te noemen en zou jongeren kunnen aanzetten om na te denken over wat het leven voor hen betekent en meer bepaald wat voor ieder afzonderlijk belangrijk is om mee te geven als herinnering aan jezelf.
De bovenstaande denkoefening zou moeten leiden tot het ontwerpen en realiseren van een herinneringssieraad of amulet dat een persoonlijke boodschap in zich draagt.
Het is niet de bedoeling mijn ontwerp strikt te volgen (in vorm noch in materiaal), ik denk echter dat de afmetingen de enige beperking vormen aangezien de ‘Omega’ op je lichaam of in je zak gedragen moet kunnen worden, door degene die hem krijgt: Familie of vriend, of eender wie of wat waaraan jij een persoonlijke boodschap wil meegeven.

Het project mag zolang duren als binnen het leerplan past, afhankelijk van de technische mogelijkheden. Ik zou het in september 2014 van start willen laten gaan en in samenspraak met de scholen die meedoen, werken naar een expositie van de ontwerpen en eindproducten op een nader te bepalen locatie.

Mocht u geïnteresseerd zijn in een bijzonder project voor uw leerlingen kunt u mij bereiken op het volgende adres : HYPERLINK "mailto:abdenijsbik@gmail.com" mailto:abdenijsbik@gmail.com, of op GSM nr. 0498 371055 om een afspraak te maken en de details te bespreken.

Bijgevoegd vindt u ook een afbeelding van de ‘OMEGA’ zoals ik hem heb ontworpen maar dit is dus niet bindend voor de ontwerpen van studenten, louter mijn voorbeeld.

?

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer?
Op afspraak
Waar?
CC Mortsel
Heilig-Kruisstraat 16
2640 Mortsel
Prijs
€ 20.0
Contact
abdenijsbik@gmail.com
Google maps


Meer evenementen

Uitgelicht