Bibkwintet

De bibliotheken van Boechout, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel bundelen hun enthousiasme voor literatuur, educatie, informatie en ontspanning. Samen vormen zij de interlokale vereniging 'Bibkwintet', sinds 2004 een gevestigde waarde in het bibliotheeklandschap.

Met dit regionaal samenwerkingsverband bouwt Bibkwintet aan de bibliotheek van de toekomst. We organiseren verschillende projecten voor diverse doelgroepen en werken samen rond collectievorming.

Samen kochten we een collectie grootletterboeken, luisterboeken en anderstalige jeugdboeken aan. In elk van de zes bibliotheken vind je een deel van die collectie terug. Jaarlijks wisselen we ons deel. Bij het wisselen nemen we ook de nieuwe materialen in de collectie op.

Maar daar stopt het niet. We slaan ook de handen in elkaar voor enkele  activiteiten. De auteurslezing is ondertussen een klassieker geworden. Ieder jaar nodigen we in één van de zes gemeenten een bekende Vlaamse of Nederlandse  auteur uit. Daarnaast bieden we een regionaal programma aan in het kader van de digitale week. Volwassenen en kinderen worden uitgedaagd om hun digitale vaardigheden (verder) te ontwikkelen. Iedereen is in elke bib welkom.

Hou dus zeker de nieuwsberichten op onze gedeelde catalogus in het oog om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen in de regio!

Opgelet: vanaf 1 februari 2019 wijzigt het gebruikersreglement.

Uitgelicht