De Populier

Voor een mooie prijs de benen onder tafel schuiven. Met een gezellige babbel erbovenop. Dat kan binnenkort in De Populier, Resto & Huis voor de buurt. Een plek waar iedereen welkom is. Ook als dat is om gewoon de krant te lezen. Kom jij ook eens langs? De deur staat alvast wagenwijd voor je open.

Weldra opening De Populier – Resto & Huis voor de buurt

In Mortsel is het concept van een buurtrestaurant de laatste jaren goed ingeburgerd. Zo verwelkomt De Plataan in de Meerminne 4 iedere middag zo’n 190 mensen voor een lekkere en gezonde maaltijd aan een betaalbare prijs. Het is bovendien een plek waar mensen elkaar ontmoeten bij een lekkere tas koffie en een stuk taart.

En nu krijgt ook de Guido Gezellelaan zijn eigen buurtrestaurant. Het dienstencentrum De Populier wordt er de komende maanden omgevormd tot De Populier, Resto en Huis voor de buurt. Een plek waar jong en oud welkom is voor het avondeten, maar ook om er deel te nemen aan allerlei activiteiten, in voor- en namiddag. Of om zomaar binnen te lopen voor een babbel. Een huis én thuis voor de buurt dus. Elke weekdag is de cafetaria geopend vanaf 13.30 uur. Vanaf 17.00 uur kan je de benen onder tafel schuiven voor een lekkere, gezonde en betaalbare maaltijd in het buurtrestaurant.

Een buurtrestaurant is een gezellig, toegankelijk en laagdrempelig restaurant, waar iedereen van harte welkom is. Buiten het gewone tarief van 9 euro voor een maaltijd (5 euro voor kinderen), hanteren beide buurtrestaurants ook een sociaal tarief. Zo betalen mensen met een pasje van OCMW Mortsel 3,50 euro (kinderen 1 euro). 60-plussers betalen 7 euro. Tegelijk is een buurtrestaurant ook een opleidingsplek voor laaggeschoolde medewerkers. Zij worden op de werkvloer opgeleid en begeleid, zodat ze kunnen doorstromen naar een job in het reguliere arbeidscircuit. De uitbating van het Buurtrestaurant is in handen van Sense Mortsel vzw. Metsense heeft een jarenlange ervaring opgebouwd in het uitbaten van buurtrestaurants. Meer info op www.metsense.be.

  • De Populier, Guido Gezellelaan 31 - 2640 Mortsel;          
  • Open van maandag tot vrijdag van 13.30 tot 19.00 uur;
  • De keuken is open van 17.00 tot 19.00 uur;
  • Opent de deuren eind 2019 – begin 2020.

Zowel De Plataan als De Populier zijn een samenwerking tussen lokaal bestuur Mortsel en Sense, een cluster van horeca-uitbatingen met Sociaal Talent.


Meer nieuws

Uitgelicht