Voedselbedeling

Grasveld aan Scoutslokaal en kleuterschool De Tandem
  • ma 1 juni 2020 tot wo 31 december 2025

Een plek waar je welkom bent als je nood hebt aan extra voedselhulp.

De vereniging wordt volledig gedragen door vrijwilligers. Iedereen is waardevol en we zijn ervan overtuigd dat wat gekoesterd wordt, groeit tot een sterk sociaal netwerk.


In de Buurt is een buurthuis in Mortsel voor en door buurtbewoners die geloven in de kracht van een sterk sociaal netwerk. In de Buurt wordt gedragen door vrijwilligers. Iedereen is waardevol en we zijn ervan overtuigd dat wat gekoesterd wordt, groeit tot een sterk sociaal netwerk.
De werking omvat: een voedselbedeling voor mensen die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, een geefwinkel voor ieder die duurzaam met spullen wil omgaan, een buurtbar die een warme en gezellige plek is voor de buurtbewoners.

• Voedselbedeling
In de Buurt werd in 2014 opgestart vanuit een concrete nood. Een nood die werd opgepikt door een aantal mama’s aan de schoolpoort. Lege brooddozen bij klasgenootjes van hun kinderen zetten de mama’s ertoe aan om zelf voedsel in te zamelen. Toen de nood groter bleek dan de ondersteuning die ze konden bieden, gingen ze op zoek naar een voedselbedeling in de buurt. Die zoektocht leverde jammer genoeg geen resultaat op, maar wel een plan…een plan om zèlf een voedselbedeling op te richten!
In de Buurt houdt een wekelijkse voedselbedeling op vrijdag tussen 12u30 en 16u. Je kan je dan ook inschrijven.

• Geefwinkel
Omdat zorgen voor elkaar ook zorgen voor de wereld betekent, startten we een geefwinkel op. Het is een plek waar mensen kleding, huisraad en speelgoed kunnen doorgeven.
Openingsuren geefwinkel: dinsdag, 10-15u, Loods Neerhoevelaan.
Iedereen is welkom om spullen te brengen en kan gezellig komen winkelen.
Afgeven goederen: na telefonische afspraak 0479/32.31.58 (Meerminne 6) of tijdens de openingsuren van de geefwinkel (Neerhoevelaan).

• Buurthuis
Ons buurthuis is een gezellige, warme plek waar buurtinitiatieven en sociale netwerken ontstaan. Je kan er genieten van een kopje koffie of thee. Welzijnsedewerkers stad Mortsel en vrijwilligers zijn aanwezig voor praktische zaken en een babbel. 

Wanneer

Openingsuren

  • vrijdag
    13.00 tot 16.00 uur

Locatie

Grasveld aan Scoutslokaal en kleuterschool De Tandem
Meerminne 6 , 2640 Mortsel

Prijs

  • gratis