Tai Chi voor Reuma en Artrose in Mortsel (avond)

Schrijf je in
  • di 1 oktober 2024
Tai Chi voor Reuma en Artrose bestaat uit zachte rekoefeningen en ontspannende bewegingen die gericht zijn op lenigheid, spierkracht en algemene fitheid. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het een veilige en effectieve bewegingsvorm is. Het programma wordt ondersteund door een heleboel verenigingen voor mensen met reuma en artrose van over heel de wereld.

Hoe werkt Tai Chi?
Beweging is een belangrijk onderdeel van elke aanpak van reuma en artrose. De meeste medische experts zijn het erover eens dat die beweging best gericht is op drie factoren: lenigheid, spierkracht en algemene fitheid. Lenigheidsoefeningen helpen om pijn en stijfheid te verminderen, zodat je makkelijker gaat bewegen. Werken aan je spierkracht is belangrijk voor de ondersteuning en bescherming van de gewrichten. Sterkere spieren betekent minder pijn. Fitheid en uithoudingsvermogen zijn belangrijk voor je algehele gezondheid en het goed functioneren van je hart, longen en spieren. Tai Chi verbetert bovendien de lichaamshouding, brengt lichaam en geest in harmonie en versoepelt de stroom van Qi (de levensenergie die alle lichaamsfuncties regelt en bepalend is voor je gezondheid en vitaliteit).

Stijl
Er bestaan veel verschillende Tai Chi-stijlen, elk met hun eigen waarden en voordelen. Het team van Dr. Lam heeft samengewerkt met experts uit de medische wereld om een eenvoudig, veilig en effectief programma samen te stellen. Een recente studie heeft uitgewezen dat het TCA-programma zinvol en veilig is in de aanpak van reuma en artrose (The Journal of Reumatology - 2003).

Jouw instructeur
Els Jageneau (°1958) leerde Tai Chi kennen in de jaren ’80 en beoefent deze levenskunst intensief sinds 2008. Sindsdien is het een belangrijk deel van haar leven. “Tai Chi geeft me rust en vertrouwen. Het voelt als thuiskomen in mezelf”. Els is gecertificeerd instructeur voor het Tai Chi for Arthritis– en het Tai Chi for Energy-programma van Dr. Paul Lam.

Wanneer

Openingsuren

  • dinsdag
    19.00 tot 20.00 uur

Locatie

Parkschool
Lusthovenlaan 12 , 2640 Mortsel

Prijs

  • Basistarief 160

Reserveer

Leeftijd

vanaf 18 tot 99 jaar

Organisatie

Rust in Beweging