12% Mortselaars gevaccineerd …

Stap voor stap komen we dichter bij ons vaccinatiedoel.

12% van de Mortselse bevolking is gevaccineerd, maar net als in Vlaanderen komen er ook hier elke dag nieuwe besmettingen voor. Laten we dus hopen, maar doe het voorzichtig.

Ons leven staat op pauze, letterlijk. We kunnen niet wachten om op play te drukken, het opnieuw vooruit te laten gaan. Elk om onze eigen individuele redenen, maar ook voor elkaar. We willen allemaal onze individuele vrijheid herwinnen.

En die periode komt eraan. Stap voor stap komen we dichter bij ons vaccinatiedoel. Onze woonzorgcentrumbewoners zijn gevaccineerd. Het vaccinatiecentrum in Lint is zonder problemen opgestart. Onze eerstelijnszorgverleners en 85+ers zijn aan de beurt, en ze zijn vol lof over de goede organisatie. Wist je dat al meer dan 2500 Mortselaars gevaccineerd zijn met minimum 1 dosis? Dat is ongeveer 12% van onze inwoners (18+). Bijna 5% is al volledig gevaccineerd. We hebben nog een lange weg te gaan, maar we komen er wel!

En toch… spijtig genoeg is er altijd een toch. Dat zal zo blijven, zolang het coronavirus niet onder controle is. Want niet alleen onze vaccinatieteller gaat elke dag omhoog, er komen ook nog elke dag coronabesmettingen voor. Wekelijks testen meer dan 30 Mortselaars positief. Dat is geen klein aantal. De leeftijdscategorieën die momenteel het grootste aantal besmettingen tellen zijn de groepen tussen 20 jaar en 60 jaar. Onze actieve bevolking dus. Daarom een grote oproep: droom van een mooie zomer, maar laat ons ondertussen de veiligheidsmaatregelen niet vergeten. Blijf afstand houden. Beperk je contacten.

Want enkel door ons allemaal te laten vaccineren én door in tussentijd stipt de veiligheidsmaatregelen te blijven volgen, kunnen we naar groepsimmuniteit evolueren. En kunnen we terug naar ons vertrouwde leven.

Extra

Uitgelicht