Sorteren voor iedereen!

De 'Sorteren voor iedereen'-campagne omvat een videoreeks waarin je leert hoe je best kan omgaan met je afval, wat je mag sorteren, wat niet en hoe je zoveel mogelijk afval kan vermijden.

GA VIA DEZE LINK NAAR DE CAMPAGNE

Kies jouw taal
Alle video’s zijn opgenomen in het Nederlands. Om de toegankelijkheid te vergroten bij bepaalde doelgroepen, kan de kijker bijkomend een ondertiteling kiezen uit volgend lijstje: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Roemeens, Spaans, Turks of Urdu. Dat doe je via Instellingen (het tandwiel rechts onderaan) > Ondertiteling. De ondertiteling aan- of uitzetten doe je via het knopje ernaast.

  • EXTRA

Geen composteerbare zakjes bij gft-afval ... Vele composteerbare zakjes zouden in theorie dan wel bij het gft-afval mogen, toch is dit in de praktijk niet het geval. Het is namelijk niet omdat een materiaal composteerbaar is, dat het ook vergistbaar is en omgekeerd. De verwerkingswijze van het gft-afval maakt dat niet alle composteerbare materialen in elke gft-installatie kunnen worden verwerkt om daarna om te zetten tot compost en biogas.

Composteerbare zakjes maar ook composteerbare bekers, schaaltjes enz. zijn dan ook niet toegelaten.

Om de container proper te houden, kunnen wel papieren zakjes (bv. broodzakken) of een krantje gebruikt worden om het afval in de keuken te verzamelen.

Uitgelicht