Toekomstbomen in de Zuidrand

Regionaal Landschap Rivierenland schenkt Mortsel een toekomstboom.

Regionaal Landschap Rivierenland breidt haar werkingsgebied uit met acht Antwerpse Zuidrandgemeenten: Aartselaar, Boechout, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel.

Als welkomstgeschenk krijgt elk van deze gemeenten een solitaire toekomstboom cadeau.

Lindebomen, symbool voor trouw en bescherming
Solitaire bomen waren vroeger herkenningspunten in het landschap. Ze werden geplant bij speciale gebeurtenissen of om grenzen aan te duiden. Daardoor konden deze bomen makkelijk honderd jaar oud worden. “Samen met de gemeenten planten we deze bomen dan ook op plaatsen waar ze ongestoord mogen groeien. We kozen voor lindebomen omdat zij streekeigen zijn en symbool staan voor trouw en bescherming”, zegt Ankatrien Boulanger, coördinator van Rivierenland. “Samen met burgers, verenigingen en lokale besturen willen we concrete projecten uitwerken rond natuur, landschap en open ruimte. Denk aan wandel- en fietstrajecten, speelnatuur, of de aanleg en het onderhoud van hagen, heggen, houtkanten, poelen en hoogstamboomgaarden”, aldus Ankatrien.

Open ruimte wordt steeds schaarser
Door de ligging tussen Antwerpen en Brussel wordt open ruimte steeds schaarser in de Zuidrand. Terwijl deze open ruimte in onze verstedelijkte, dichtbevolkte regio juist van onschatbare waarde is om er aangenaam te leven, te wonen en te recreëren.

  • website Rivierenland Regionaal Landschap: www.rlrl.be

Meer nieuws

Uitgelicht