Betalend parkeren

Wat?

Een straat waar betalend parkeren geldt, is een straat waar de parkeertijd wordt beperkt en je moet betalen om er te parkeren. Kijk op de parkeerautomaat of op de infoborden in de straat om te zien hoelang je op die plaats mag parkeren. Je moet niet betalen als je een bewoners- of parkeerkaart hebt die geldig is voor die straat of parking.

Wanneer?

Betalen is verplicht van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur. Betalen hoeft niet op zondag, wettelijke feestdagen en 11 juli. Parkeren is beperkt tot voertuigen met een maximale toegelaten massa van 3,5 ton.

tabel betalend parkeren


Parkeren op de Statielei

Tussen 07.00 en 11.00 uur zijn de laad- en loszones op de Statielei enkel voorzien om te laden en te lossen. Je mag er dan niet parkeren.

Deze speciale venstertijden zijn er van maandag tot vrijdag zodat leveranciers die de winkels bevoorraden, ook effectief kunnen parkeren. Helaas gebeurt het vaak dat er om 07.00 uur toch nog auto’s geparkeerd staan op deze zones, waardoor handelszaken niet kunnen beleverd worden. Mogen we met aandrang vragen om deze uren te respecteren. Buiten die venstertijden mag er kort betalend geparkeerd worden op de laad- en loszones, nl. 30 minuten voor 1,50 euro (rode zone).

Hoe betaal je in een betalende zone?

Betalen in een betalende parkeerzone kan je via de parkeerautomaten, door gebruik te maken van de parkeerapp, of via sms-parkeren. Het mobiel parkeren maken we daarbij veel eenvoudiger en gemakkelijker, aangezien je zelf zal kunnen kiezen via welke provider je betaalt. Je vindt deze informatie ook op de parkeerautomaat of de infoborden in de straten.

Parkmobile (sms/app);
4411 (sms/app);
Easypark (app);
Yellowbrick (app);
OPnGO (app).

Uitgelicht