Mortsels gratis kwartier

Mits gebruik van de speciaal hiertoe voorziene parkeerschijf kan in de volledige betalende zone gedurende maximum 15 minuten gratis geparkeerd worden.

Parkeerschijf ‘Mortsels gratis kwartier’
Snel even bij de bakker binnenspringen voor een brood. Als je met de auto onderweg bent, kan je op zo’n moment de speciale Mortselse groene parkeerschijf gebruiken. Een schijf die ontwikkeld werd op vraag van de handelaars om er in betalende zones mee te parkeren. Als je niet langer dan 15 minuten weg bent tenminste. Want dat is de tijd die je krijgt om gratis te parkeren.

Hoe werkt de schijf?
In de bovenste cirkel van de schijf geeft je het uur van aankomst in, onderaan de minuut van aankomst. De schijf is zo ontwikkeld dat je rechts onderaan bij ‘einde’ de minuut ziet dat het kwartier is verstreken en je niet langer gratis mag parkeren.

Opgelet!

  • de groene Mortselse schijf is geen vervanging van de normale blauwe parkeerschijf die je moet gebruiken in blauwe zones;
  • deze schijf mag geenszins gebruikt worden op parkeerstroken die op dat moment dienst doen als laad- en loszone;
  • de schijf mag enkel gebruikt worden bij aankomst en geldt enkel voor het eerste kwartier. Ze geldt niet als verlenging van parkeertijd;
  • indien je langer dan 15 minuten parkeert, neem je bij aanvang van het parkeren meteen een ticket.

Waar kan ik de schijf krijgen?
Bij het stadsonthaal van Mortsel kan je de schijf (individueel) gratis krijgen. Ook de Parkeerwinkel verdeelt de schijf.

Nieuw vanaf 1 januari 2020 is dat je dit gratis kwartier ook via een ticket aan de parkeerautomaat kan verkrijgen. Je hoeft dus niet meer noodzakelijk in het bezit te zijn van de speciale Mortselse groene schijf.


kw

Uitgelicht