Innames in opdracht van privépersonen en -bedrijven

Hier vind je een overzicht van de aanvraagtypes wanneer je als privépersoon of -bedrijf het openbaar domein wilt innemen.

 • Inname parkeerplaatsen

  Je vraagt enkel een parkeerverbod aan. Het gaat hier over een tijdelijke inname van parkeerplaatsen voor het plaatsen van een container, werfkeet, bouwkraan, hoogtewerker; het plaatsen van een verhuiswagen of voor de creatie van een tijdelijke laad- en loszone. Je hindert of belemmert het verkeer niet.

  Meer info

 • Inname met verkeershinder

  Je wilt als privépersoon of -bedrijf een gedeelte van het voetpad en/of fietspad en/of een gedeelte van de rijweg gebruiken. Of je wil een rijweg tijdelijk afsluiten. Je hindert of belemmert dus het verkeer. Wanneer de rijweg betrokken is, of indien je minder dan 1,5m vrijlaat voor voetgangers en/of fietsers ben je ook verplicht een signalisatieplan als bijlage toe te voegen aan je aanvraag. Deze aanvraag kan met een parkeerverbod gecombineerd worden.

  Meer info

 • Terraskaart

  Je wilt als horecazaak een jaarlijkse toelating voor het plaatsen van een horecaterras.

  Meer info

 • Stoepkaart

  Je wilt een toelating voor het plaatsen van stoepborden, plantenbakken, uitstallingen en dergelijke op het openbaar domein.

  Meer info

 • Evenementen en activiteiten

  Voor evenementen en activiteiten - buurtfeesten, speelstraten, schoolfeesten, fuiven en evenementen, commerciële verkoop (verkoopstanden, wervingsacties, openingsmoment handelszaken buiten), filmopnames en doortochten - gebruik je het evenementenloket.

  Meer info

Uitgelicht