Groepsaankoop groene stroom

Het Antwerpse provinciebestuur organiseert voor de negende keer een groepsaankoop van 100 % groene stroom en gas. Stad Mortsel ondersteunt dit initiatief.

Om particulieren gemakkelijker de overstap te laten maken naar milieuvriendelijke energie, organiseert het Antwerpse provinciebestuur voor de negende keer een groepsaankoop van 100 % groene stroom en gas.
Stad Mortsel ondersteunt dit initiatief. Wist je trouwens dat wij zelf al jaren 100 % groene stroom gebruiken?

Succesvolle samenaankoop
De samenaankoop kende de voorbije jaren telkens een groot succes. In 2017 schreven meer dan 116.000 gezinnen zich in. Daarvan stapten 84.000 gezinnen ook effectief over op een gunstig en groen energiecontract. Een gemiddeld gezin bespaarde zo ca. 200 euro op jaarbasis.

Wat zijn de voordelen?
Deze groepsaankoop heeft heel wat voordelen:
- goedkope energie: hoe meer mensen deelnemen, hoe groter de korting
- groene stroom: de provincie garandeert dat het om groene stroom gaat zoals vastgelegd door de VREG (Vlaamse reguleringsinstantie voor de elektriciteits- en gasmarkt). Zo draag jij je steentje bij tot een betere toekomst van onze planeet.
- begeleiding: maak je geen zorgen over de administratie of addertjes onder het gras. Je wordt stap voor stap begeleid.
- zonder verplichting: je kan gratis en zonder enige aankoopverplichting inschrijven. Je neemt pas na de veiling een beslissing, wanneer je een gepersonaliseerd voorstel krijgt. Valt het resultaat tegen, dan doe je niets en blijf je gewoon bij je huidige energieleverancier.

Hoe werkt het?
Op 26 september is er een online veiling waarbij energieleveranciers kunnen bieden. Uiterlijk op 12 oktober ontvang je een bericht met info over hoeveel jij persoonlijk kan besparen. Je hebt tot 12 november de tijd om te beslissen of je al dan niet ingaat op het aanbod.
Beslis je om over te schakelen, dan regelt de nieuwe energieleverancier de overstap. Aangezien de verbrekingsvergoeding is afgeschaft, kan iedereen overstappen, ook als je pas onlangs van leverancier bent veranderd.

Inschrijven kan tot en met 25 september via de website www.samengaanwegroener.be
Heb je geen internet? Kom dan op 3 of 17 september naar de milieudienst (Neerhoevelaan 50, Fort 4) telkens van 14.00 tot 19.00 uur, of andere dagen op afspraak. Breng je laatste jaarafrekening (12 maanden) van elektriciteit en gas mee.

Let op!
- Krijg je het sociaal tarief? Doe niet mee aan de groepsaankoop, want dat zou voor jou duurder uitkomen.
- Ook wie vorig jaar deelnam, moet zich opnieuw inschrijven. De aangeboden groepstarieven krijg je telkens maar voor 1 jaar. Nadien kan de leverancier de tarieven aanpassen. Wie in 2016 of 2017 inschreef via de milieudienst van de stad, wordt automatisch opnieuw vrijblijvend ingeschreven. Wanneer je je offerte krijgt, moet je wel nog doorgeven of je het voorstel aanvaardt of niet.

Meer info
Website www.samengaanwegroener.be, tel. 0800 21 134 (gratis), e-mail samengroen@ichoosr.com
Milieudienst, e-mail milieu@mortsel.be

Uitgelicht